به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه خبری «دانشجویان بیدار»، دانشگاه فرهنگيان خراسان شمالي از سال ۹۱ با ادغام ۲ مرکز تربيت معلم کارش را آغاز کرد. رسالت اين دانشگاه تربيت نيروي مورد نياز آموزش و پرورش است و نخبگان کنکورسراسري در آن پذيرفته مي شوند. استقرار دانشگاه در فاصله ۱۰ کيلومتري بجنورد و فراهم نبودن زيرساخت هاي مناسب مشکلات عديده اي را براي هزار دانشجوي اين دانشگاه به وجود آورده است. جاده نامناسب، نبود سرويس رفت وآمد وحصارکشي نشدن محوطه دانشگاه فرهنگيان استان به يکي از مهمترين دغدغه هاي شبانه روزي دانشگاهيان فرهنگي تبديل شده است.
حبيب الله صفر زاده، رئيس دانشگاه فرهنگيان استان از برنامه هاي پيش رو براي رفع اين مشکلات مي گويد.
هرم علمي مناسب
جمعيت دانشجويي دانشگاه فرهنگيان چقدر است؟ آيا هرم علمي اين دانشگاه متناسب است؟
دانشگاه فرهنگيان استان از خردادماه سال ۹۱ در ۴ رشته تحصيلي فعاليتش را شروع کرد و اکنون در دو پرديس برادران و خواهران حدود ۱۰۰۰ دانشجو در ۱۴ رشته تحصيلي آموزش ابتدايي، علوم تربيتي، زبان انگليسي، معارف اسلامي، مشاوره و راهنمايي، ادبيات فارسي و عربي تحصيل مي کنند که ۸۵ درصد آن ها بومي هستند.
همچنين ۱۴ عضو هيات علمي هم مشغول به فعاليت هستند و از مهرماه امسال اين تعداد به ۱۸ نفر افزايش خواهد يافت و در هر دو پرديس ۲۰۰ مدرس حق التدريس فعاليت مي کنند. مي توان گفت که اکنون مشکل کمبود استاد نداريم.
برنامه اي براي ايجاد مقطع کارشناسي ارشد داريد؟
قرار است در سال تحصيلي جديد رشته ادبيات فارسي در مقطع کارشناسي ارشد ايجاد شود؛ اما اينکه آيا پذيرش دانشجو ويژه فرهنگيان است يا نه هنوز مشخص نيست.
روند جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگيان چگونه است؟
دانشجو از طريق سازمان سنجش جذب مي شود و به دليل اين که پذيرفته شدگان در زمان دانش آموختگي در آموزش وپرورش استخدام مي شوند تعداد داوطلبان ورود به اين دانشگاه بسيار زياد است و هرسال بهترين و نخبه ترين داوطلبان براي ورود به دانشگاه فرهنگيان گزينش مي شوند. امسال بر اساس آن چه در دفترچه هاي انتخاب رشته آمده است، آمار جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگيان استان کاهش يافته است و تعداد دانشجويان کمتري نسبت به سال گذشته وارد اين دانشگاه ميشوند.
گلايه هاي دانشجويان
به دليل اين که دانشگاه فرهنگيان در خارج از شهر قرار دارد، دانشجويان اين دانشگاه با مشکلات فراواني از جمله نبود سرويس روبه رو هستند که بارها در تماس با روزنامه خواستار انعکاس مشکلاتشان بودند.
براي حل اين مشکل چه برنامه اي داريد؟
دانشجويان از وضعيت جاده و دسترسي نداشتن به اتوبوس هاي خط واحد حمل و نقل درون شهري، گلايه دارند و بارها مکاتباتي با مسئولان انجام داديم، اما تاکنون نتيجه اي حاصل نکرده ايم.
به دستور استاندار، شهرداري بجنورد و اداره کل راه و شهرسازي مجاب شدند که جاده اي به طول ۸۰۰ متر را به صورت اختصاصي براي دانشگاه فرهنگيان آسفالت کنند و قرار بود شهرداري نسبت به آسفالت جاده اقدام کند؛ اما تاکنون اتفاقي نيفتاده است.دانشجويان دانشگاه فرهنگيان مجبورند روزانه ۱۰ کيلومتر راه را طي کنند.
يعني براي سازمان اتوبوسراني مقدور نيست که سرويسي براي دانشجويان در نظر بگيرد؟
سازمان اتوبوسراني براي تامين سرويس به اين منطقه تا اين لحظه امتناع کرده است و همين مسئله باعث اعتراض دانشجويان شده است؛ زيرا به دليل مشکلات زير ساختي جاده دانشگاه، رفت و آمد را براي آن ها عذاب آور و سخت کرده است.
دفتر فني استانداري و شهردار وعده داده اند تا اتوبوسراني سرويس هايي را فراهم کند که سرويس دهي تا در دانشگاه انجام و دغدغه دانشجويان و ساکنان اين شهرک برطرف شود. از سويي ديگر به دليل فراهم نبودن زيرساخت هاي رفاهي و محوطه دانشگاه محصور نيست که اين هم يکي ديگر از مشکلات دانشجويان است.
در حال حاضر يکي از ساختمان هاي دانشگاه در بنايي ۳۰۰۰ متري در حال ساخت است و تا زماني که پروژه هاي ملي که در محوطه در حال ساخت هستند به اتمام نرسند، حصار کشي محوطه دانشگاه انجام نمي شود، براي همين انتظار مي رود مسئولان استان نسبت به اختصاص اعتبار به اين پروژه ها نگاه ويژه اي داشته باشند. ناگفته نماند که نامه اي هم به استاندار زده ايم و تقاضا کرده ايم تا از طريق منابع استاني مساعدت کنند و حداقل حصار کشي ها انجام شود زيرا برخي دانشجويان، به طور شبانه روزي در دانشگاه هستند و احتمال بروز هر گونه حادثه اي وجود دارد.
نمازخانه دانشگاه با کمک استاندار در حال ساخت است و اگر اعتبارات لازم جذب شود تا اول مهرماه به بهره برداري مي رسد. کتابخانه نيز تجهيز شده است؛ اما باز هم براي رسيدن به استانداردهاي مطلوب فاصله زيادي وجود دارد.
علت واگذاري ساختمان تربيت معلم به دانشگاه کوثر چه بود و چرا دانشگاه فرهنگيان به خارج از شهر منتقل شد؟
ساختمان تربيت معلم استان که مالکيت آن هم متعلق به دانشگاه فرهنگيان بود بر حسب تصميم مسئولان وقت استان و نمايندگان مجلس در اختيار دانشگاه کوثر قرار گرفت و دو فضاي آموزشي جديد در جاده لنگر از سوي اداره کل آموزش و پرورش به عنوان جايگزين فضاي واگذار شده، در اختيار دانشگاه فرهنگيان قرار گرفت و دانشگاه با همان دو فضاي جديد آغاز به کار کرد که هيچ گونه زيرساختي مهيا نبود و از زماني که به اين سمت منصوب شده ام به دنبال حل مشکلات سخت افزاري هستم و چندان فرصت پرداختن به مسائل و مشکلات ديگر فراهم نشده است.